Om företaget

Historik
Vi har byggt cases sedan 80-talet. Från början var det i huvudsak åt den egna orkestern, Boogart. Ett band som hade över 200 turnédagar om året, så det behövdes verkligen ordentliga flightcase till alla instrument. Många gånger designade vi flera funktioner för våra cases, en del av dem fungerade även som podier på scen, vilket gjorde packningen effektiv. Vi byggde även en del cases till andra band.

Om företaget
Ericsson Cases är en del av JE Musikproduktion. Företaget har även försäljning av bassträngar, studiematerial och musikarrangemang med mera. Företaget är registrerat för F-skatt sedan 2005.

Hur vi jobbar
Vi använder alltid material av högsta kvalitet till varje case, beslag och lister från Penn-Elcom och björkplywood från Finland. Vi bygger de flesta cases i 7 eller 9 mm plywood. Även 12 mm plywood används, då främst till våra kälk-cases, för skoterkälkar. Vi använder CNC-maskin som fräser med yttersta precision så att alla cases får exakta mått. Vi skräddarsyr inredningen så att ditt instrument ligger stabilt i casen.